ViihdeReseptitTietovisatBlogitHoroskooppiVaihtoautotSanakirja
TV-ohjelmat tänään

Kanavan SVT24 ohjelmatiedot keskiviikkona 29.5.2024

Näytä tiivistettynä

EU-val 2024: Utfrågningen

ke 29.05. klo 21.00 - 21.30 30 minSVT24

EU-val 2024: Utfrågningen
Socialdemokraternas toppkandidat Heléne Fritzon frågas ut inför valet till Europaparlamentet. Programledare: Anders Holmberg och Camilla Kvartoft. Toppkandidater frågas ut inför valet till Europaparlamentet. Programledare: Anders Holmberg och Camilla Kvartoft. Sverige 2024.

Ekonomibyrån

ke 29.05. klo 21.30 - 22.00 30 minSVT24

Det fullkomligt haglar nyheter om AI. Men hur ska vi använda den nya tekniken och var kommer den att sätta störst spår? Blir det nya smarta prylar som tar över våra liv eller kommer den artificiella intelligensen agera mer i bakgrunden? I studion: Evelina Galli, techreporter på P3, Nils Janse, AI-expert, och Malin Gardberg, forskare vid Institutet för Näringslivsforskning. Programledare: Alexander Norén. Hur påverkas den globaliserade ekonomin och de svenska företagen av coronakrisen? Vilka branscher överlever? Programledaren Alexander Norén samtalar med entreprenörer, näringslivsprofiler och ekonomiska experter. Sverige 2024.

Fotbollens historia

ke 29.05. klo 22.00 - 22.30 30 minSVT24

Två av 1970-talets största fotbollshändelser har skåningen Staffan Tapper som huvudperson. I VM 1974 missar han en straff mot Polen som i förlängningen gör att Sverige förlorar chansen till en VM-medalj. Den brända straffen blir Tappers eviga följeslagare. Men helt andra rubriker kommer i slutet av karriären. I Malmö FF var han 1979 lagkapten för ett gäng skåningar som tog sig ända till final i Europacupen, dåvarande Champions League. MFF slog fotbollsvärlden med häpnad och besegrade det ena topplaget efter det andra. Något liknande hade aldrig inträffat i svensk fotboll. Allt skedde före pengarnas intåg i Allsvenskan. I MFF hade alla lika mycket betalt. En solidarisk tid då styrkan kom från kollektiva lösningar och då en ung okänd engelsman, Bob Houghton, åter gjorde Malmö till landets bästa lag men också skapade en infekterad strid i svensk fotboll. Dokumentärserie om fotbollens historia av Jens Lind och Albert Svanberg. Sverige 2024.

Där ingen skulle tro att någon kunde bo

ke 29.05. klo 22.30 - 23.10 40 minSVT24

Där ingen skulle tro att någon kunde bo
Det blir ett kärt återseende när vi återbesöker Line Raunkjær och Tor-Evert Johansen på Øvre Brekkebakkane. Sedan de flyttade in på småbruket har de bott i den ombyggda ladan. Nu väntar de tillökning och plötsligt känns hemmet inte tryggt nog. Det är bråttom att flytta, men det nya huset är långt ifrån färdigt. Tor-Evert jobbar på bäst han kan. Då sker det som inte får hända. Att bo avlägset kan vara ett lockande alternativ. Den norska dokumentärserien berättar om människor som har flyttat till ställen där man inte skulle tro att någon kan bo. Norge 2022.

Främlingar

ke 29.05. klo 23.10 - 23.25 15 minSVT24

Under natten riktas hårda ord mot Kim, ord som är svåra att hantera. Missförstånd och överenskommelser äger rum mellan deltagarna då de spenderar mer tid ihop. Ett ungdomsdrama om psykisk hälsa. Psykologistudenten Sarah samlar fyra unga främlingar för att genomföra ett experiment i psykiskt mående. Ett ungdomsdrama om psykisk hälsa. Psykologistudenten Sarah samlar fyra unga främlingar för att genomföra ett experiment i psykiskt mående, men när två av deltagarna verkar känna varandra äventyras både studien och gruppens sammanhållning. Sverige 2024.

Välkommen till vuxenlivet

ke 29.05. klo 23.25 - 23.40 15 minSVT24

Välkommen till vuxenlivet
Seriestart. Vi följer unga vuxna under deras första år efter gymnasiet. Frågorna är många och svåra och det är lätt att känna sig vilsen. Vad ska jag göra om jag söker jobb, men aldrig ens blir kallad på intervju? Vi följer unga vuxna under deras första år efter gymnasiet. Sverige 2024.

Skamkompassen

ke 29.05. klo 23.40 - 23.55 15 minSVT24

Skamkompassen
Lisa lever på sista hoppet om att hennes tolvåriga son Teo ska bli frisk. Tillsammans med sin man Jens vårdar hon Teo i hemmet men när sonens tillstånd blir kritiskt omvandlas hopp till mörker och familjen behöver hitta egna lösningar på sin situation. Ett surrealistiskt thriller-drama av George Ivanov. Sverige 2023.

Allt om porr

ke 29.05. klo 23.55 - 00.10 15 minSVT24

Allt om porr
Varför väcker porr så starka känslor och hur har porren förändrats över tid? Vi tittar närmare på orsaker och mönster i ett ämne som många påverkas av, men få pratar öppet om. Unga, experter och porrskådespelare delar med sig av sin syn på porr. Sverige 2022.

30 dagar i fängelseU

to 30.05. klo 00.10 - 00.40 30 minSVT24

Efter 11 dagar börjar det bli tydligt att det finns grupperingar och hierarkier inne i fängelset. Dubbelbeläggningarna - dvs att de intagna bor två personer i cellerna - ökar risken för konflikter. Saker som är små och obetydliga på utsidan kan leda till allvarliga bråk och våld på insidan och ett matbråk skapar en riktigt hotfull situation på avdelningen. Ensam med sin kamera lever fotojournalisten Christoffer Hjalmarsson 30 dagar tillsammans med de intagna på ett svenskt fängelse. Genom att själv bo innanför murarna och så långt som möjligt dela de intagnas vardag vill Christoffer försöka förstå hur ett fängelse fungerar och hur ett fängelsestraff påverkar den som sitter där. Både genom att de intagna själva berättar och genom Christoffers egna upplevelser. Sverige 2024.

Lerins sommarö

to 30.05. klo 00.40 - 01.40 60 minSVT24

Lars och Junior får besök av två kattälskare - lärlingen Helene Holmström och skådespelaren och operasångaren Marianne Mörck. Helene ger Marianne färgtips och avslöjar hemligheten bakom en riktigt bra kattmålning. Och Lars testar fiskelyckan ihop med Marianne, som visar sig vara en fena på fiske. Konstnären Lars Lerin och hans man Junior bjuder in gäster och lärlingar till sitt sommarparadis på Västkusten. De umgås och målar tillsammans, konst som i slutet av sommaren ska bli en liten utställning i sjöboden. Lars Lerin och Junior bjuder in nya och gamla vänner och några av lärlingarna till sitt lantställe på västkusten för att måla och prata om livet. Sverige 2020.

EU-val 2024: UtfrågningenU

to 30.05. klo 01.40 - 02.10 30 minSVT24

EU-val 2024: Utfrågningen
Vänsterpartiets toppkandidat Jonas Sjöstedt frågas ut inför valet till Europaparlamentet. Programledare: Anders Holmberg och Camilla Kvartoft. Toppkandidater frågas ut inför valet till Europaparlamentet. Programledare: Anders Holmberg och Camilla Kvartoft. Sverige 2024.
Takaisin TV-oppaan etusivulle
Näytä kaikki kanavat

Suomen monipuolisin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Generation K-Pop, Sisar Bonifacen mysteerit, EXIT Suomi, Lolita Lobosco, Hudson & Rex, Emmerdale, Petolliset, Syke, Voisiko joku kertoa, että tässä käy hyvin?, Poromafia

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity