ReseptitHoroskooppiSanakirjaVaihtoautotTietovisatBlogitViihde
TV-ohjelmat tänään

Kanavan SVT1 ohjelmatiedot maanantaina 1.7.2024

Näytä tiivistettynä

DrömslottetU

ma 01.07. klo 06.10 - 07.00 50 minSVT1

Följ med Dick och Angel när de byter sin trerummare i Essex mot ett övergivet chateau i Frankrike. Med liten budget, storslagna drömmar och en rejäl dos driftighet återger de slottet sin forna glans. Följ med Dick och Angel när de byter sin trerummare i Essex mot ett övergivet chateau i Frankrike. Kan de ge liv åt det vackra men nedgångna slottet på ett år? Storbritannien 2019.

Allsång på Skansen

ma 01.07. klo 07.00 - 08.00 60 minSVT1

Allsång på Skansen
Pernilla Wahlgren med gäster bjuder tittare och publik på sång, humor och överraskningar från Sollidens scen på Skansen i Stockholm. I premiärprogrammet får Pernilla besök av Albin Lee Meldau, Molly Hammar, Marcus och Martinus, Tina Ahlin, Malena Ernman med Orsa Spelmän och Adaam. Allsång på Skansen är ett fenomen, inte bara i Sverige utan i alla nordiska länder. På Skansen i hjärtat av Stockholm njuter en publik på 20 000 personer och miljontals tv-tittare av sommarens största musikshow. Programledare är Pernilla Wahlgren. Direktsändning på tisdagar kl. 21 oberoende av sommarvädret i Stockholmskvällen! Sändningen refereras på finska av Kike Bertell. Du kan titta på programmet utan referat genom att välja svenska som sändningsspråk. Sverige 2024.

Morgonstudion

ma 01.07. klo 08.00 - 11.00 3h 0 minSVT1

Dagens viktigaste nyheter och analyser med täta uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive väder, sport, kultur, nöje och lokala nyheter. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje hel- och halvtimme. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter – inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Sverige 2024.

Hemmagympa med Sofia

ma 01.07. klo 11.00 - 11.20 20 minSVT1

Sofia Åhman leder SVT:s hemmagympapass. Denna gång fokuserar vi på styrka. Var med och träna framför tv:n. Go'kvälls träningsexpert Sofia Åhman tipsar om träningsformer som går att utföra hemma. Sverige 2021.

SportspegelnU

ma 01.07. klo 11.20 - 11.50 30 minSVT1

De har bara förlorat en handfull matcher på ett helt år och dominerar världstouren med sin unika spelstil. Nu laddar världsettorna i beachvolleyboll, David Åhman och Jonatan Hellvig, för OS-guld i Paris i sommar. Dessutom presenteras vinnaren (direkt från SM-veckan i Västerås) i SVT-tävlingen Sveriges bästa idrottsstad. Gäst i studion: Henrik Ankarcrona, förbundskapten för Sveriges hopplandslag. Programledare: Mats Nyström. SVT:s Sportspegeln är Sveriges i särklass största sportmagasin. Sverige 2024.

Delhis vackraste händer

ma 01.07. klo 11.50 - 12.50 60 minSVT1

Göran bestämmer sig för att stanna i Indien till allas förvåning. Efter en spektakulär indisk fest förstärks hans känslor för den gifta Preeti. Han skaffar en egen lägenhet och tar sig an en jagad flicka från kåkstaden mittemot. Hans nyfikenhet gör att han och Yogi kommer en omskakande historia på spåren. Regi: Hannes Holm. I rollerna: Björn Kjellman m.fl. Göran känner att livet inte kan bli så mycket sämre än vad det är. Han bestämmer sig för en omstart och följer med sin egocentriske vän på en charterresa till Indien. Sverige 2017.

HistorieätarnaU

ma 01.07. klo 12.50 - 13.50 60 minSVT1

Historieätarna
Lotta Lundgren och Erik Haag testar hur det var att leva i Sverige under industrialismen. Följ med på en resa från mitten av 1800-talet när den sista stora svälten slog till med full kraft i norra Sverige, utvecklingen tog fart och Sverige gick från u-land till i-land. Självklart prövar duon att leva livet som träpatron likväl som skogsarbetare. Under den här tiden växer både nykterhetsrörelsen och arbetarrörelsen fram. På menyn står som vanligt udda rätter som sedan länge glömts bort, men även dåtidens delikatess bruna bönor. Och glöm aldrig att om du någonsin blir bjuden på kolbullar, så finns det bara ett svar. Lotta Lundgren och Erik Haag wallraffar sig igenom olika tidsepoker med hjälp av maten och de kommer att smaka på det bästa och det sämsta ur vår svenska mathistoria. Sverige 2016.

Curry med korre

ma 01.07. klo 13.50 - 14.05 15 minSVT1

Curry med korre
Cecilia Uddén är den trygga rösten från Sveriges Radio i en kaotisk värld. Med 30 års erfarenhet från Mellanöstern kan hon gränderna i Kairo som sin egen ficka, och Malin Mendel får följa med ända in i sängkammaren när Cecilia rapporterar. Malin Mendel träffar andra utrikeskorrespondenter runt om i världen och pratar om livet i deras länder, hur det att vara korrespondent där och så lagar de mat tillsammans. Sverige 2024.

Drömmen om ett småbruk

ma 01.07. klo 14.05 - 14.30 25 minSVT1

Under sommaren har det varit en explosion av tillväxt i växthuset, men Ida upptäcker att det mesta är ogräs. Allt fler drömmer om en egen gård på landet, att leva av den mat man själv odlat och samla ägg från sina egna höns. Ida och Sverre har bestämt sig för att förverkliga drömmen. Allt fler drömmer om en egen gård på landet, att leva av den mat man själv odlat och samla ägg från sina egna höns. Ida och hennes familj har bestämt sig för att förverkliga drömmen. Men, kan de bygga upp gården de nyss köpt, så att de kan leva av den? Lyckas de skapa sig det enkla livet på landet? Norge 2022.

Terese i kassan

ma 01.07. klo 14.30 - 14.50 20 minSVT1

Terese i kassan
Terese är beredd att offra både moral och vänskap för att vinna en middag med stjärnkocken Dante Zia. I rollerna: Hampus Nessvold, Eric Stern, Emma Peters, Anneli Martini och Julia Heveus. Gästskådespelare: Peter Carlberg och Vanna Rosenberg samt Martin Stenmarck och Oscar Zia som sig själva. Sveriges mest älskade kassörska, Terese i kassa 1, är tillbaka med en helt egen serie. För Terese är de dagliga utmaningarna oändliga – jobbiga kunder och den ständiga kampen mot antagonisten Lola. Sverige 2024.

Kärlek kostar kilon

ma 01.07. klo 14.50 - 15.35 45 minSVT1

Kärlek kostar kilon
"Förr gick vi alltid och lade oss samtidigt". Camilla och Martin har tillsammans gått upp mer än 90 kg i vikt sedan de blev ett par. Ditte vill ha barn, men hennes partner Dietmar vill vänta tills siffrorna på vågen har gått ner betydligt. Och Morten och Jane upplever att övervikten har gått ut över kärlekslivet. Numera känner de sig mer som vänner än ett kärlekspar. Det är lätt att hamna där! Man träffas, blir kär, flyttar ihop, och så med tiden kommer sambokilona smygande. De tre paren har gått med på att delta i ett experiment för att göra något åt sin viktökning. Del 1 av 6. (Danmark, 2019). Det är lätt att hamna där! Man träffas, blir kär, flyttar ihop, och så med tiden kommer sambokilona smygande. Tre par har gått med på att delta i ett experiment för att göra något åt sin viktökning. Danmark 2019.

Allsång på Skansen

ma 01.07. klo 15.35 - 16.30 55 minSVT1

Allsång på Skansen
Pernilla Wahlgren med gäster bjuder tittare och publik på sång, humor och överraskningar från Sollidens scen på Skansen i Stockholm. I premiärprogrammet får Pernilla besök av Albin Lee Meldau, Molly Hammar, Marcus och Martinus, Tina Ahlin, Malena Ernman med Orsa Spelmän och Adaam. Allsång på Skansen är ett fenomen, inte bara i Sverige utan i alla nordiska länder. På Skansen i hjärtat av Stockholm njuter en publik på 20 000 personer och miljontals tv-tittare av sommarens största musikshow. Programledare är Pernilla Wahlgren. Direktsändning på tisdagar kl. 21 oberoende av sommarvädret i Stockholmskvällen! Sändningen refereras på finska av Kike Bertell. Du kan titta på programmet utan referat genom att välja svenska som sändningsspråk. Sverige 2024.

Drömslottet

ma 01.07. klo 16.30 - 17.20 50 minSVT1

Det har varit en lång varm sommar och vattnet i vallgraven är så lågt att en gömd strand kommer upp till ytan. I övrigt är slottets att göra-lista gigantisk och högst upp ligger en ny verkstad till Dick. Följ med Dick och Angel när de byter sin trerummare i Essex mot ett övergivet chateau i Frankrike. Kan de ge liv åt det vackra men nedgångna slottet på ett år? Storbritannien 2020.

Barnmorskan i East End

ma 01.07. klo 17.20 - 18.15 55 minSVT1

Hela Poplar berörs djupt när familjen Kellys nyfödde son dör under oklara omständigheter. Cynthia, som närvarade vid barnets födsel, granskas nu av såväl polis som av kvarterets havande mödrar. Berättelsen följer 22-åriga Jenny, som i 1957 lämnar sitt bekväma hem för att bli barnmorska i London. Hon blir förvånad när hon upptäcker att hon kommer att bo i ett kloster: Nonnatus House. Storbritannien 2012.

Livet i Fagervik

ma 01.07. klo 18.15 - 19.00 45 minSVT1

Sofia är kasperteaterspelare som spelar för barnen i aulan. Kommunalrådet Ralf framställs i en dålig dager i pjäsen och vill stämma Sofia för förtal. Bernard slår sig på dejting, Svante mekar med sin motorcykel och Torunn vill inte att Hanna ska söka till musikhögskolan. I rollerna: Henrik Johansson, Maria Sid, Ing-Marie Carlsson, Leif Andrée, Lars Lind, Nadine Kirschon, Johannes Wanselow m.fl. Gästskådespelare: Magnus Mark, Sannamari Patjas, Marika Lindström, Aksel Morisse m.fl. Regi: Kjell Sundvall. En svensk serie om ett litet advokatkontor på en liten ort med advokat Johan och hans receptionist Annika i centrum. Johan är en nyutexaminerad paragrafryttare och Annika en ensamstående mamma med stor människokännedom. Trots sina olikheter tar Johan och Annika sig tillsammans an små, små fall i den lilla, lilla staden och mellan dem båda spirar stor, stor kärlek. Sverige 2008.

Rapport

ma 01.07. klo 19.00 - 19.15 15 minSVT1

Nyheter från Sverige och världen. Rapport är Sveriges största nyhetsprogram. Sverige 2024.

Lokala nyheter

ma 01.07. klo 19.15 - 19.19 4 minSVT1

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner. Lokala Nyheter Sverige 2024.

Sportnytt

ma 01.07. klo 19.19 - 19.25 6 minSVT1

Senaste nytt i sportvärlden. Sportnytt är programmet som ger dig de senaste sportnyheterna, analyserna och fördjupningarna. Sverige 2024.

Hansius å Kitti - twins edition

ma 01.07. klo 19.25 - 19.35 10 minSVT1

Hansius å Kitti - twins edition
Youtuber-familjen Emil Hansius och Josefine Kitti fixar födelsedagsparty för sina tvillingar Leo och Lily som fyller ett år. Ett år som har gjort att Emil ser ut som en ful gråhårig George Clooney med knarkögon. Emil Hansius tillsammans med sin Josefine Kitti är norra Sveriges största youtuberfamilj. När de för ett år sedan blev föräldrar till tvillingarna Leo och Lily blev deras redan hektiska liv än mer intensivt. Som Josefine säger: ”Det är KAOS.” Sverige 2024.

Hansius å Kitti - twins edition

ma 01.07. klo 19.35 - 19.45 10 minSVT1

Hansius å Kitti - twins edition
Emil och Josefine lämnar twinsen till morfar och flyger till kungliga huvudstaden för att göra kaos. Emil överskattar sitt lokalsinne gravt och vill hem till Pite ganska omgående. Emil Hansius tillsammans med sin Josefine Kitti är norra Sveriges största youtuberfamilj. När de för ett år sedan blev föräldrar till tvillingarna Leo och Lily blev deras redan hektiska liv än mer intensivt. Som Josefine säger: ”Det är KAOS.” Sverige 2024.

Fråga doktorn

ma 01.07. klo 19.45 - 20.30 45 minSVT1

Hur är det att leva med autism? Kulturjournalisten Clara Törnvall fick diagnosen när hon var 42 år. Medverkar gör också Lotta Borg Skoglund, psykiater och Jens Persson, specialist i allmänmedicin. Programledare: Sofia Rågenklint. Svenskt studioprogram om hälsa och medicin. Doktor Karin Granberg svarar på tittarfrågor om hälsa. Programledare är Sofia Rågenklint. Produktion: SVT, 2022. Sverige 2024.

Rapport

ma 01.07. klo 20.30 - 20.55 25 minSVT1

Nyheter från Sverige och världen. Rapport är Sveriges största nyhetsprogram. Sverige 2024.

Lokala nyheter

ma 01.07. klo 20.55 - 21.00 5 minSVT1

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner. Lokala Nyheter Sverige 2024.

Karin och Carl Larsson

ma 01.07. klo 21.00 - 22.00 60 minSVT1

Karin och Carl Larsson
Vi dyker djupare ner i Karin och Carl Larssons kärlekshistoria när de fortsätter sin krokiga livsresa tillsammans. Carl vill att Karin slutar måla när de gifter sig men hennes kreativitet får istället utlopp i skapandet av Lilla Hyttnäs. Carl målar av den lyckliga idyllen med de många barnen och både han och hemmet blir världsberömt. Men bakom idyllen växer mörkret inom Carl. En serie om det svenska konstnärsparet Karin och Carl Larsson som under sent 1800-tal, tidigt 1900-tal genom sitt skapande kom att spela stor roll för det som vi ser som typiskt svenskt idag. Sverige 2023.

I vår herres hage

ma 01.07. klo 22.00 - 22.45 45 minSVT1

När den nya veterinärstudenten Richard Carmody ansluter till praktiken känner James att hans plats vid Siegfrieds sida är hotad. I rollerna: Nicholas Ralph, Samuel West, Anna Madeley, Rachel Shenton, Will Thorp m fl. Nytolkningen av den brittiska klassikern om en ung veterinärs liv på den engelska landsbygden är redan inne på den tredje säsongen. Serien bygger på författaren och veterinären James Alfred Wights roman med samma namn som gavs ut år 1972. Wight arbetade som veterinär i nästan 50 år och förde dagbok över sitt arbete. Han skrev sina succéromaner under pseudonymen James Herriot. (All creatures great and small, S1. Storbritannien 2020.) Storbritannien 2023.

Tänk om

ma 01.07. klo 22.45 - 22.50 5 minSVT1

Förmågan att knyta an och skapa relationer är grundläggande för att vi ska känna lycka. Hunden och människan har format starka band i århundraden. Varför blev det så? Kan vänskapen till hunden ha påverkat människans utveckling? Tänk om något som är självklart för oss skulle vara helt annorlunda. Vad skulle hända då? En serie med massor av tankeexperiment. USA/Kanada 2020.

Lokala nyheter

ma 01.07. klo 22.50 - 22.55 5 minSVT1

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner. Lokala Nyheter Sverige 2024.

Elvis och Nya Vikingarna

ma 01.07. klo 22.55 - 23.45 50 minSVT1

Elvis och Nya Vikingarna
Samtidigt som Nya Vikingarnas album hyllas av recensenterna eskalerar konflikterna i bandet till fullskaligt krig. Är Kenneth en bedragare utan sångröst eller är det något annat som ligger bakom konflikterna? Kenneth beger sig ut på en resa för att konfrontera sina gamla kollegor och kanske få svar på vad som egentligen hände. 2017 återförenas Sveriges genom tidernas största dansband Vikingarna, nu med Elvisimitatören Kenneth Wahlberg som ny sångare. Repetitionerna hinner dock knappt börja innan konflikter bryter ut mellan Kenneth och de övriga medlemmarna. Nu, sex år efter fiaskot med Nya Vikingarna vill Kenneth ta reda på vad som gick fel. Sverige 2024.

Kronprinsessan Victorias fondU

ma 01.07. klo 23.45 - 23.55 10 minSVT1

Föreningen Våga va' dig själv får stöd från Kronprinsessan Victorias fond för sitt arbete att förebygga psykisk ohälsa hos unga, och hjälpa dem att bygga upp en självkänsla. Johanna och Sara berättar hur mycket föreningens sommarläger betytt för dem, och hur de nu vill ge tillbaka, för att stärka andra. Stiftelsen Radiohjälpen är en del av public service, med uppdrag att genomföra insamlingar. I Radiohjälpens filmer får vi träffa människor som på olika sätt fått stöd genom tittarnas gåvor. Sverige 2021.

Rapport

ma 01.07. klo 23.55 - 00.00 5 minSVT1

Nyheter från Sverige och världen. Rapport är Sveriges största nyhetsprogram. Sverige 2024.

The Island

ti 02.07. klo 00.00 - 00.50 50 minSVT1

Männen och kvinnorna måste hitta varandra för att samarbeta för sin överlevnad. Väl iland behöver de på egen hand leta föda och vatten samt hitta skydd för natten. En före detta krigsveteran får med en gång problem med sin benprotes, och kvinnorna upptäcker något som får dem att inse att de inte är ensamma på ön. Hur skulle nutidsmänniskan klara sig utan all teknik och moderna bekvämligheter? I det här experimentet överger programledaren Bear Grylls en grupp människor på en öde ö i Stilla havet. Utan mat, förnödenheter eller kamerateam ska de helt ensamma under sex veckor filma sig själva och sin kamp för överlevnad. Storbritannien 2016.

Afrikas drottning

ti 02.07. klo 00.50 - 02.35 1h 45 minSVT1

I den populära romantiska äventyrsklassikern hamnar en försupen flodskeppare och en pryd ungmö på samma skorv i Afrika under första världskriget och kämpar mot varandra och mot tyskarna. I huvudrollerna: Humphrey Bogart och Katharine Hepburn. Storbritannien/USA 1951.
Takaisin TV-oppaan etusivulle
Näytä kaikki kanavat

Suomen monipuolisin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Unelma-asunto auringon alta, Murhia ja kantrimusiikkia, 90 päivää morsiamena: Häiden jälkeen, Agatha Christie: Syyttömyyden taakka, Rikkaat ja rahattomat, Kauniit ja rohkeat, Syke, Korpelan kujanjuoksu, Erikoisryhmä Hampuri, Haluatko miljonääriksi?

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity