TietovisatVaihtoautotSanakirjaBlogitHoroskooppiReseptitViihde
TV-ohjelmat tänään

Kanavan SVT24 ohjelmatiedot lauantaina 8.6.2024

Näytä tiivistettynä

Den bästa sommaren

la 08.06. klo 21.00 - 22.30 1h 30 minSVT24

En varm komedi om den ensamstående begravningsentreprenören Yngve Johansson som bor i den lilla orten Molkom i Värmland. Yngve är en lite kärv men respekterad person som dessutom varje år inhyser sommarbarn från storstaden. Sommaren 1958 är det de föräldralösa barnen Annika och Mårten som ska bo hos Yngve. Vad Yngve inte vet än är att det här blir en sommar som kommer förändra hans liv för alltid. Regi: Ulf Malmros. I rollerna: Kjell Bergqvist, Rebecca Scheja, Anastasios Soulis, Cecilia Nilsson, Brasse Brännström, Gachugo Makini m.fl. Sverige/Danmark 2000.

Somliga går med trasiga skor

la 08.06. klo 22.30 - 23.25 55 minSVT24

Efter 1960-talets succéer och stormiga livsstil försöker Cornelis Vreeswijk slå sig till ro på den skånska landsbygden, men hamnar efter en tid återigen i missbruksproblem. I mitten av 1980-talet är han helt uträknad i Sverige. Cornelis kämpar sig tillbaka och får möta publikens kärlek en sista gång före sin död hösten 1987. Svensk dokumentärfilm från 2023 av Magnus Gertten. Den fattige invandrarkillen Cornelis Vreeswijk blev folkkär när han moderniserade den svenska visan. Men han kämpade med missbruksproblem och ett stormigt privatliv och hamnade ofta på löpsedlarna. Här tecknas ett nära porträtt av en artist som ville ge röst åt samhällets svaga och trasiga, kanske för att han, trots sina framgångar, alltid var en av dem. Sverige/Danmark 2024.

Fotbollens historiaU

la 08.06. klo 23.25 - 23.55 30 minSVT24

Sveriges finaste stund i fotbollshistorien är VM-finalen mot Brasilien 1958 på Råsunda. Högeryttern Kurre Hamrin är en av turneringens bästa spelare. På läktaren filmar hans fru Marianne finalen. I färg framträder en tid då Sverige kunde ha blivit bäst i världen. På filmullarna som återfinns långt senare i Hamrins källare finns också Kurt och Mariannes första tid i Italien då de som 20-åringar gav sig av på ett äventyr som de trodde skulle vara i ett par år. Det blev resten av livet. Hela VM har ett sagoskimmer över sig men allt var inte harmoni. Turneringen föregicks av en infekterad strid. I nästan ett decennium hade proffs varit förbjudna i det svenska landslaget. Ju närmare VM kom desto mer stod det klart att Svenska Fotbollförbundet blev tvunget att ändra sin rigida hållning. Utan de svenska proffsen i Italien fanns inga möjligheter att lyckas i turneringen på hemmaplan. I sista stund anlände stjärnor som den svenska publiken inte sett på åratal. Lennart ”Nacka” Skoglund, Nils Liedholm och den nyligen hemflyttade Gunnar Gren blev tillsammans med den 23-årige Kurre Hamrin förstärkningar som gjorde succén möjlig. I sin sista intervju berättar Kurre om Sveriges osannolika resa i tidernas turnering. Kurre Hamrin avled i början av februari i år, 89 år gammal. Dokumentärserie om fotbollens historia av Jens Lind och Albert Svanberg. Sverige 2024.

Hall of fame

la 08.06. klo 23.55 - 00.25 30 minSVT24

Magic Johnsons intåg i svensk basket verkar till en början bli succé. Laget lyfter och publiken strömmar till. Men vem ska egentligen betala för kalaset? Krocken mellan amerikansk big business och svenskt föreningsliv blir brutal. Kvar finns räkningar och ett lag i spillror. Vem är skyldig till vad? Finns svaren hos Magic i USA? Svensk idrottshistoria är fylld av fascinerande levnadsöden. Ärofyllda segrar och berömmelse har påverkat våra idrottsstjärnor både positivt och negativt. Dokumentärserie där våra största stjärnor lyfts fram genom unikt arkivmaterial samt i en berättelse i nutid. Vi letar svar i de avgörande livshändelserna i stjärnornas karriärer, samt hur de påverkat och format samtiden. Sverige 2024.

Livet i FagervikU

su 09.06. klo 00.25 - 01.10 45 minSVT24

Livet i Fagervik
Doktor Sten vill stämma en patient, Erland, som har attackerat honom på mottagningen. Det visar sig att Sten och Erland är bröder. Johan försöker göra slut med Ebba och Bernard har tråkigt i sin konvalecens. I rollerna: Henrik Johansson, Maria Sid, Ing-Marie Carlsson, Leif Andrée, Lars Lind, Nadine Kirschon, Johannes Wanselow m.fl. Gästskådespelare: Jacob Nordenson, Claes Hartelius, Shebly Niavarani m.fl. Regi: Harald Hamrell. En svensk serie om ett litet advokatkontor på en liten ort med advokat Johan och hans receptionist Annika i centrum. Johan är en nyutexaminerad paragrafryttare och Annika en ensamstående mamma med stor människokännedom. Trots sina olikheter tar Johan och Annika sig tillsammans an små, små fall i den lilla, lilla staden och mellan dem båda spirar stor, stor kärlek. Sverige 2008.

30 dagar i fängelse

su 09.06. klo 01.10 - 01.40 30 minSVT24

Vad händer med människor efter en tid i fängelse? Och blir man rehabiliterad? Christoffer möter fler och fler som mår dåligt och sköterskan Cecilia är van att hjälpa personer med psykisk ohälsa och sömnproblem. För Andy är fängelset chansen han längtat efter för att ta sig ifrån sin kriminella tillvaro och Krantz går sista dagen på ett behandlingsprogram som ska hjälpa honom förändra sitt liv. Men hur ska det gå för hemlöse David när han släpps? Ensam med sin kamera lever fotojournalisten Christoffer Hjalmarsson 30 dagar tillsammans med de intagna på ett svenskt fängelse. Genom att själv bo innanför murarna och så långt som möjligt dela de intagnas vardag vill Christoffer försöka förstå hur ett fängelse fungerar och hur ett fängelsestraff påverkar den som sitter där. Både genom att de intagna själva berättar och genom Christoffers egna upplevelser. Sverige 2024.

Advokater

su 09.06. klo 01.40 - 02.10 30 minSVT24

En tidigare ostraffad pensionär åtalas för vållande till annans död när ett litet barn rymmer från förskolan och drunknar. Ett känsligt ärende som betyder extra mycket för Carl-Oskar Morgården. Kristofer Stahre kämpar för uppmärksamhet från trötta domare och Emma Bardosson med tusentals sidor av förundersökningsprotokoll. Vi följer tre brottmålsadvokaters arbete och vardag i ett allt råare Sverige. Vi följer brottmålsadvokaterna Carl-Oskar Morgården, Emma Bardosson och Kristofer Stahre i deras arbete och vardag. Serien berättar om de juridiska utmaningarna, klienternas resa mot sina domar och vardagen i rättssalar och häkten. Vi får en exklusiv inblick i rättsstatens inre maskineri. Sverige 2024.

Lerins sommarö

su 09.06. klo 02.10 - 03.10 60 minSVT24

Lars och Junior får besök av lärlingen och cosplay-fantasten James Andersson och ståuppkomikern Marika Carlsson. Marika målar med sand och snäckor och letar efter strandfynd tillsammans med Lars. James äter ostron för första gången, som han plockat alldeles själv. Dessutom får Junior hjälp i köket av journalisten och matälskaren Janne Josefsson. Konstnären Lars Lerin och hans man Junior bjuder in gäster och lärlingar till sitt sommarparadis på Västkusten. De umgås och målar tillsammans, porträtt som i slutet av sommaren ska bli en liten utställning i sjöboden. Lars Lerin och Junior bjuder in nya och gamla vänner och några av lärlingarna till sitt lantställe på västkusten för att måla och prata om livet. Sverige 2020.
Takaisin TV-oppaan etusivulle
Näytä kaikki kanavat

Suomen näppärin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Lemmen viemää, Poromafia, Korpelan kujanjuoksu, La Promesa - Salaisuuksien kartano, Rikkaat ja rahattomat, Salatut elämät, Unelma-asunto auringon alta, Emmerdale, Catch-22, Kova laki: Erikoisyksikkö

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity