ReseptitVaihtoautotBlogitTietovisatViihdeHoroskooppiSanakirja
TV-ohjelmat tänään

Kanavan SVT24 ohjelmatiedot sunnuntaina 2.6.2024

Näytä tiivistettynä

EU-val 2024: Utfrågningen

su 02.06. klo 21.00 - 21.30 30 minSVT24

EU-val 2024: Utfrågningen
Kristdemokraternas toppkandidat Alice Teodorescu Måwe frågas ut inför valet till Europaparlamentet. Programledare: Anders Holmberg och Camilla Kvartoft. Toppkandidater frågas ut inför valet till Europaparlamentet. Programledare: Anders Holmberg och Camilla Kvartoft. Sverige 2024.

I arkitektens fotspår

su 02.06. klo 21.30 - 22.00 30 minSVT24

I arkitektens fotspår
Varför förvandlar vi hamnområdena nuförtiden? Jo, för att vi dras - och alltid har dragits - till det glittrande vattnet, anser Jan Gehl. Det har Oslo skyndat sig att utnyttja och nu hoppar Ane Cortzen i Oslofjorden och upplever den nya fjordstaden. Det är inte många som vet att en dansk stjärnarkitekt har förbättrat livet för miljontals människor. I över 60 år har Jan Gehl och hans idéer nämligen hjälpt storstäder i olika delar av världen att bli bättre att leva i. Nu reser Ane Cortzen i mästarens fotspår i jakt på dennes recept på ett bra liv i storstäderna. Danmark 2023.

Detektiverna

su 02.06. klo 22.00 - 23.00 60 minSVT24

Ett bra minne är A och O för en framgångsrik detektiv och i Sussies avsnitt får vi se prov på en rad olika taktiker när detektiverna försöker komma ihåg saker. De utmanas även i att tolka ett oväntat förhör och att få semlor att försvinna på snabbast möjliga tid. Medverkande: Anis Don Demina, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Morgan Alling, Arantxa Alvarez, Nassim Al Fakir, Nisse Hallberg och Sussie Eriksson. Detektiverna Anis Don Demina, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Morgan Alling, Arantxa Álvarez, Nassim Al Fakir, Nisse Hallberg och Sussie Eriksson ställs inför kluriga uppdrag. Vem kommer klara sig bäst och koras till årets mästerdetektiv? Sverige 2024.

Fotbollens historia

su 02.06. klo 23.00 - 23.30 30 minSVT24

Två av 1970-talets största fotbollshändelser har skåningen Staffan Tapper som huvudperson. I VM 1974 missar han en straff mot Polen som i förlängningen gör att Sverige förlorar chansen till en VM-medalj. Den brända straffen blir Tappers eviga följeslagare. Men helt andra rubriker kommer i slutet av karriären. I Malmö FF var han 1979 lagkapten för ett gäng skåningar som tog sig ända till final i Europacupen, dåvarande Champions League. MFF slog fotbollsvärlden med häpnad och besegrade det ena topplaget efter det andra. Något liknande hade aldrig inträffat i svensk fotboll. Allt skedde före pengarnas intåg i Allsvenskan. Dokumentärserie om fotbollens historia av Jens Lind och Albert Svanberg. Sverige 2024.

Hall of fame

su 02.06. klo 23.30 - 00.00 30 minSVT24

Efter att basketlaget Borås M7 gått till final i SM 1997 vill de ha mer. De siktar mot stjärnorna, anställer Sveriges mest namnkunnige tränare och kontaktar världens största basketstjärna Magic Johnson. Kontrakt skrivs om en gemensam storsatsning. När nyheten om att Magic även ska spela för Boråsklubben är världssensationen ett faktum. Men vad står egentligen i avtalet? Och är Magic verkligen i form för att spela? Svensk idrottshistoria är fylld av fascinerande levnadsöden. Ärofyllda segrar och berömmelse har påverkat våra idrottsstjärnor både positivt och negativt. Dokumentärserie där våra största stjärnor lyfts fram genom unikt arkivmaterial samt i en berättelse i nutid. Vi letar svar i de avgörande livshändelserna i stjärnornas karriärer, samt hur de påverkat och format samtiden. Sverige 2024.

Ivar KreugerU

ma 03.06. klo 00.00 - 01.00 60 minSVT24

Ivar Kreuger befinner sig i en mycket trängd ekonomisk situation. Det är ett stort spel som pågår och plötsligt faller börserna över hela världen. Tuula anar den annalkande katastrofen och försöker en sista gång övertala Ivar att fly med henne till Finland. Lars Molins filmberättelse om den svenske finansmannen Ivar Kreuger, tändstickskungen, vars tragiska öde fascinerat och fortfarande är höljt i dunkel. Sverige 1998.

30 dagar i fängelse

ma 03.06. klo 01.00 - 01.30 30 minSVT24

Efter 11 dagar börjar det bli tydligt att det finns grupperingar och hierarkier inne i fängelset. Dubbelbeläggningarna - dvs att de intagna bor två personer i cellerna - ökar risken för konflikter. Saker som är små och obetydliga på utsidan kan leda till allvarliga bråk och våld på insidan och ett matbråk skapar en riktigt hotfull situation på avdelningen. Ensam med sin kamera lever fotojournalisten Christoffer Hjalmarsson 30 dagar tillsammans med de intagna på ett svenskt fängelse. Genom att själv bo innanför murarna och så långt som möjligt dela de intagnas vardag vill Christoffer försöka förstå hur ett fängelse fungerar och hur ett fängelsestraff påverkar den som sitter där. Både genom att de intagna själva berättar och genom Christoffers egna upplevelser. Sverige 2024.

Advokater

ma 03.06. klo 01.30 - 02.00 30 minSVT24

Klimataktivister limmar fast sig på vägen i rusningstrafik och vållar stor debatt och irritation. Aktivisterna hävdar nödläge men riskerar samtidigt fängelse. En tidigare dömd brottsling står åtalad för bilrån men signalementet stämmer inte, enligt försvaret. Och ett brottsoffer söker upprättelse i rättsväsendets långsamma kvarnar. Vi följer brottmålsadvokaterna Carl-Oskar Morgården, Emma Bardosson och Kristofer Stahre i deras arbete och vardag. Serien berättar om de juridiska utmaningarna, klienternas resa mot sina domar och vardagen i rättssalar och häkten. Vi får en exklusiv inblick i rättsstatens inre maskineri. Sverige 2024.
Takaisin TV-oppaan etusivulle
Näytä kaikki kanavat

Suomen monipuolisin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Haluatko miljonääriksi?, Shetlandsaarten murhat, Korpelan kujanjuoksu, Murha paratiisissa, Naked Attraction Suomi, Syke, Miehen puolikkaat, La Promesa - Salaisuuksien kartano, Criminal Minds: Beyond Borders, Rillit huurussa

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity