HoroskooppiReseptitBlogitViihdeVaihtoautotTietovisatSanakirja
TV-ohjelmat tänään

Kanavan National Geographic Channel ohjelmatiedot maanantaina 15.7.2024

Näytä tiivistettynä

Alaska: ensimmäiset selviytyjät

ma 15.07. klo 04.10 - 04.55 45 minNational Geographic Channel

Talvi tuo haasteita ja mahdollisuuksia Alaskan alkuperäisasukkaille. Daniel ja Chris Apassingok etsivät St. Lawrence Island -saarelta ruokaa. Joel Jacko kohtaa pedon kotinsa lähellä. Jody Potts-Joseph asettaa ansoja saadakseen lämpimiä turkiksia talveksi. Tig Strassburg ja Louise Moses lähtevät pienriistan perään.

Salakaupan julmemmat kasvot

ma 15.07. klo 04.55 - 05.35 40 minNational Geographic Channel

Salakaupan julmemmat kasvot
Mariana lähtee Kongoon tutkimaan luonnonvaraisilla apinoilla käytävää laitonta kauppaa, jonka vuoksi apinat ovat sukupuuton partaalla. Hän seuraa toimitusketjua salametsästäjistä välikäsiin ja ostajiin, joista monet asuvat Lähi-idässä ja käyttävät apinoita lemmikkeinä ja huvinäytöksissä. Hän viettää aikaa myös kongolaisten aktivistien kanssa, jotka taistelevat suojellakseen apinoita sukupuutolta.

Lyödään ällikällä

ma 15.07. klo 05.35 - 06.00 25 minNational Geographic Channel

Pinna tiukalla. Viihteellisessä peliohjelmassa ympäri maailmaa valittuja osallistujia pyydetään valitsemaan hurjien tieteellisten kokeiden oikea lopputulos.

Lyödään ällikällä

ma 15.07. klo 06.00 - 06.20 20 minNational Geographic Channel

Mestariräjäytys. Tim Shaw pyytää yleisöä arvaamaan uskomattomien kokeidensa lopputuloksen, ja paljastaa tieteen lainalaisuudet temppujen takana.

Turvatarkastus: Peru and Brasilia

ma 15.07. klo 06.20 - 07.05 45 minNational Geographic Channel

Keskusrikospoliisin tiimi on huomannut kaksi matkustajaa, joilla voi olla mukana huumeita. Sillä välin maahanmuuttoagenttien on tehtävä parhaansa viestiäkseen ja voittaakseen matkustajaryhmän luottamus, kun nämä koettavat päästä maahan sääntöjä kiertäen. Tulliviranomaisten on estettävä väärennettyjen tavaroiden pääsy maahan.

Food Factory USA

ma 15.07. klo 07.05 - 07.25 20 minNational Geographic Channel

Tässä Food Factory USA -jaksossa: Seuraa McDonald’sin ranskalaisten uskomatonta kulkureittiä. Selvitä, mitä tarvitaan, jotta voidaan tuottaa rekkalasteittain Cracker Jack -karkkeja. Vieraile pizzatehtaassa, joka käyttää vuosittain kuusi miljoonaa kiloa juustoa.

Rewind the '90s

ma 15.07. klo 07.25 - 08.05 40 minNational Geographic Channel

Rewind the '90s
Räväkästä kaikkea parodisoivasta animaatio perheestä sarjaan, joka ei kertonut mistään, 1990-luku repi komedian sääntökirjan kahtia. Vuosikymmen antoi vanhoille ikoneille toisen mahdollisuuden ja synnytti rohkeita uusia ääniä aina Phat Tuesdayn nuorista mustista koomikoista To Wong Foon transvestiitteihin. Kulttuurimaisema muuttui ja koomikot olivat murroksen uranuurtajia.

Äärimmäinen selviytyjä: matka Andien yli

ma 15.07. klo 08.05 - 08.50 45 minNational Geographic Channel

Hazel Audel on Pohjois-Argentiinassa rohkean Etelä-Amerikan halki suuntaavan sooloretkensä toisella osuudella. Hänen tavoitteensa on kulkea Gran Chacon laajalla savannilla ja syrjäisillä kosteikoilla etsimässä pilagaheimon alkuperäisasukkaita. Matkalla hän kohtaa myrkyllisiä hämähäkkejä ja käärmeitä ennen kuin tapaa alueen kaksi parasta saalistajaa eli yacaren kaimaanin ja keltaisen anakondan.

Mayojen kadonneet aarteet

ma 15.07. klo 08.50 - 09.35 45 minNational Geographic Channel

Uusi aarrekartta auttaa Albertia löytämään kadonneita pyramideja muinaisessa El Palmarin kaupungissa. Kautta mayojen maailman arkeologit löytävät piilotettuja aarteita, jotka paljastavat aivan omalla tasollaan olleen sivilisaation ja sivistyksen. Mayojen jäljiltä löytyy hulppeita yksityispalatseja ja uhrimenoihin tarkoitetun pallokentän alle kaivettu obsidiaaniterä.

Viikinkimiekan salaisuudet

ma 15.07. klo 09.35 - 10.20 45 minNational Geographic Channel

Viikingit ovat eräitä historian hurjimmista sotureista;mutta harvalla oli käytössä aikakautensa paras ase: Ulfberth-miekka. Nämä miekat taottiin tekniikalla, joka selvisi viikinkien vastustajille vasta vuosisatoja myöhemmin. Ulfberht-miekat olivat mullistavia teknisiä työkaluja että taideteoksia. Niitä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista miekoista, ja ne ovat vieläkin vaarallisia aseita.

Karibian rannikkovartiostoU

ma 15.07. klo 10.20 - 11.10 50 minNational Geographic Channel

Lähdemme Curacaon, Aruban ja St. Martinin ympäristössä toimivan rannikkovartion matkaan. Tässä jaksossa Aruballa pysäytetään alus, jossa on asiakirjattomia maahanmuuttajia Venezuelasta. Dash-8 pelastaa kaksi kalastajaa, jotka katosivat lähellä Martiniquen saarta. Laivaston helikopteri pysäyttää huumealuksen, mikä aiheuttaa vaarallisen tilanteen.

Karibian rannikkovartiosto

ma 15.07. klo 11.10 - 12.00 50 minNational Geographic Channel

Lähdemme Curacaon, Aruban ja St. Martinin ympäristössä toimivan rannikkovartion matkaan. Tässä jaksossa laivaston NH-90-helikopteri yrittää pysäyttää nopean huumealuksen. Metal Sharkin tiimi yrittää pelastaa kymmeniä asiakirjattomia maahanmuuttajia uppoavasta aluksesta. Rannikkovartioston helikopteri tekee vaikean pelastusyrityksen pahamaineisella vuorella Curacaossa.

Uskomaton eläinlääkäri Pol

ma 15.07. klo 12.00 - 12.50 50 minNational Geographic Channel

Uskomaton eläinlääkäri Pol
Tällä viikolla Uskomaton eläinlääkäri Pol -sarjassa eläinlääkärit auttavat parhaansa mukaan muutamaa vaarallista emoa, joilla on vaikeuksia synnyttää. Klinikalle saapuu myös useita heikossa tilassa olevia koiria. Eläinlääkärit yrittävät pelastaa kilvan riehakkaita alpakoita, ihanaa terapiapupu Lunaa ja maailman suloisinta Twinkie-vuohivauvaa.

Lentoturmatutkinta

ma 15.07. klo 12.50 - 13.40 50 minNational Geographic Channel

Lentoturmatutkinta
Suoraan päin tuhoa. Kun lennonjohto pyysi lentoa 409 vaihtamaan kurssia, lentäjät noudattivat ohjetta. Hetken kuluttua kone syöksyi mereen.

Lentoturmatutkinta

ma 15.07. klo 13.40 - 14.30 50 minNational Geographic Channel

Lentoturmatutkinta
28 sekuntia aikaa selvitä hengissä. Hälytysjärjestelmä varoitti lentäjiä lennolla 518 liian matalasta lentokorkeudesta, ja hetken kuluttua kone törmäsi vuoreen.

Viimeiset vonkaleet

ma 15.07. klo 14.30 - 15.20 50 minNational Geographic Channel

Territoriaalinen härkähai keskeyttää Cyrilin jättiläisbarrakudan etsinnät ja ajaa tiimin vaarallisen mataliin vesiin, joissa on hurjia krokotiileja ja valtavia virtahepoja. Kun suuri härkähai ryntää varjoista, Cyrilillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pysyä paikoillaan ja kohdata peto.

Espanjan rannikkovartiosto

ma 15.07. klo 15.20 - 16.10 50 minNational Geographic Channel

Kaikkia tarvitaan apuun, kun helikoptereiden ja pikaveneiden miehistöt riskeeraavat henkensä kuuttomana yönä jahdatessaan etelästä Espanjan rannikkoa lähestyviä huumeiden salakuljettajia. Toisaalla maassa eri vihollinen uhkaa merta ja vaarantaa eläimiä ja kasveja. Taistelu laitonta kalastusta vastaan jatkuu, mutta tällä kertaa kohteena on arvokas mustekalalaji.

Maailman kovimmat korjaushankkeet

ma 15.07. klo 16.10 - 17.05 55 minNational Geographic Channel

Riley ottaa vastaan homman, joka tuottaa ihmisille sähköä. Hän kokoaa valtavan tuulivoimalan. Tämän hirviömäisen koneen nostaminen maasta vaatii kolmen massiivisen osan saamista 67-metrisen tornin huipulle. Kovat tuulet, raskaat kuormat ja korkealla tehtävät viritykset tekevät varmasti vaikutuksen, kun ryhmä taistelee toteuttaakseen Rhode Islandilla Portsmouthin yhteisön unelman energiaomavaraisuudesta.

Junamatkat ylhäältä päin

ma 15.07. klo 17.05 - 18.00 55 minNational Geographic Channel

Junamatkat ylhäältä päin
Darjeelingin Himalajan rautatie on kaiverrettu ohuena, jyrkkänä linjana yhdistämään itäisessä Intiassa New Jalpaigurin tasangot Himalajan juuriin Darjeelengissa. Vaunuja kiskoo satavuotias höyryveturi, jota kuvataan ilmasta käsin, kun se valloittaa maailman korkeimman vuoriston. Tämä on rinnerautateiden huipputekniikkaa Intiassa.

Perun muinainen joukkohauta

ma 15.07. klo 18.00 - 19.00 60 minNational Geographic Channel

Korkealla Perun Andeilla Kuelapin linnoituksen 18-metriset kiviseinät ovat täynnä kadonneen chachapoya-kansan luita. Vuonna 2007 sieltä löydettiin yli sata ruumista, joiden luut oli häpäisty ja haudattu ilman kunnioitusta. Vasta löydetyt tieteelliset johtolangat auttavat selvittämään muinaisen murhamysteerin.

Viekkaat härkähait

ma 15.07. klo 19.00 - 20.00 60 minNational Geographic Channel

Haibiologit Johan Gustafson ja Mariel Familiar Lopez tutkivat härkähaita, jotka yhä kasvavassa määrin varastavat kalastajilta Weipassa, Pohjois-Australiassa. Voiko tämä suunnitelmallinen ja radikaali muutos käyttäytymisessä antaa uusia todisteita hain älykkyydestä? Tiimi selvittää asiaa uraauurtavilla kokeilla ja teknologialla, kuten uudella sukellushäkin prototyypillä.

Egyptin kadonneet aarteetU

ma 15.07. klo 20.00 - 21.00 60 minNational Geographic Channel

Egyptin kadonneet aarteet
Arkeologit tutkivat Egyptin vanhinta nekropolista selvittääkseen pyramidien alkuperän. Kun he pääsevät aivan ensimmäiseen pyramidiin, rakentajien salat paljastuvat. Asiantuntijat kaivavat ylös luurankoja läheltä ensimmäistä pyramidia. Ryhmät tutkivat kadonnutta hautaa etsiessään pyramidien aikakauden mestaria. Tutkijat jäljittävät muinaisia tekstejä ratkaistakseen Egyptiläisen manalan koodit.

Autojen ensiapu

ma 15.07. klo 21.00 - 22.00 60 minNational Geographic Channel

Autojen ensiapu
Tim ja Fuzz kunnostavat Datsun 240k Skylinea, japanilaista klassikkoa 1970-luvulta. Adamin pitkän sairausjakson jälkeen hänen vaimonsa toivoo Adamin saavan autonsa taas liikenteeseen. Mutta koska vain kaksi samanlaista autoa on rekisteröity liikenteeseen, tämä on harvinaisin ajoneuvo, jonka Autojen ensiapu -tiimi on koskaan saanut tehtäväkseen, mikä tekee osien löytämisestä lähes mahdotonta.

Rakennuskatastrofit

ma 15.07. klo 22.00 - 23.00 60 minNational Geographic Channel

Uuden Hard Rock -hotellin rakentaminen New Orleansissa epäonnistui. Kaksi nosturia jäi roikkumaan rakenteesta, ja niiden purkaminen oli dramaattista. Bostonin The Big Dig oli Amerikan kallein infrastruktuurihanke. Viivästyksiä tuli ja budjetti paukkui, mutta katon romahtaminen on surullinen esimerkki siitä, kuinka vain muutaman dollarin maksava oikea liima olisi voinut estää tragedian.

Kalliovuorten raiteillaU

ma 15.07. klo 23.00 - 23.55 55 minNational Geographic Channel

Yön aikana riehuneen lumimyrskyn jälkeen konduktööri Jim ja insinööri Jordy kuljettavat 50 miljoonan dollarin arvoista rahtia Vancouverista suoraan lumivyöryalueen sydämeen.
Korkealla vuorilla lumivyöryteknikko Derek tekee hätkähdyttävän löydön ja valmistautuu laukaisemaan keinotekoisen lumivyöryn.

Perun muinainen joukkohautaU

ma 15.07. klo 23.55 - 00.40 45 minNational Geographic Channel

Korkealla Perun Andeilla Kuelapin linnoituksen 18-metriset kiviseinät ovat täynnä kadonneen chachapoya-kansan luita. Vuonna 2007 sieltä löydettiin yli sata ruumista, joiden luut oli häpäisty ja haudattu ilman kunnioitusta. Vasta löydetyt tieteelliset johtolangat auttavat selvittämään muinaisen murhamysteerin.

Autojen ensiapuU

ti 16.07. klo 00.40 - 01.30 50 minNational Geographic Channel

Autojen ensiapu
Tim ja Fuzz kunnostavat Datsun 240k Skylinea, japanilaista klassikkoa 1970-luvulta. Adamin pitkän sairausjakson jälkeen hänen vaimonsa toivoo Adamin saavan autonsa taas liikenteeseen. Mutta koska vain kaksi samanlaista autoa on rekisteröity liikenteeseen, tämä on harvinaisin ajoneuvo, jonka Autojen ensiapu -tiimi on koskaan saanut tehtäväkseen, mikä tekee osien löytämisestä lähes mahdotonta.

RakennuskatastrofitU

ti 16.07. klo 01.30 - 02.20 50 minNational Geographic Channel

Uuden Hard Rock -hotellin rakentaminen New Orleansissa epäonnistui. Kaksi nosturia jäi roikkumaan rakenteesta, ja niiden purkaminen oli dramaattista. Bostonin The Big Dig oli Amerikan kallein infrastruktuurihanke. Viivästyksiä tuli ja budjetti paukkui, mutta katon romahtaminen on surullinen esimerkki siitä, kuinka vain muutaman dollarin maksava oikea liima olisi voinut estää tragedian.

Food Factory

ti 16.07. klo 02.20 - 02.45 25 minNational Geographic Channel

Tutustumme tartar-kastikkeen muinaiseen reseptiin ja siihen, miten valmistetaan jäätelökakkuja ja miten kakkulevyistä valmistetaan kakkutikkareita.

Junamatkat ylhäältä päinU

ti 16.07. klo 02.45 - 03.30 45 minNational Geographic Channel

Junamatkat ylhäältä päin
Darjeelingin Himalajan rautatie on kaiverrettu ohuena, jyrkkänä linjana yhdistämään itäisessä Intiassa New Jalpaigurin tasangot Himalajan juuriin Darjeelengissa. Vaunuja kiskoo satavuotias höyryveturi, jota kuvataan ilmasta käsin, kun se valloittaa maailman korkeimman vuoriston. Tämä on rinnerautateiden huipputekniikkaa Intiassa.

Jättimäiset rakennusurakat

ti 16.07. klo 03.30 - 04.15 45 minNational Geographic Channel

Jättimäiset rakennusurakat
Takaisin TV-oppaan etusivulle
Näytä kaikki kanavat

Suomen näppärin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: 9-1-1, Tulossa: Farmi Suomi: Revanssi, Lolita Lobosco, Kuppilat kuntoon, Ville Haapasalo ja Pipsa Hurmerinta!, Simpsonit, Syke, Kova laki: Rikollinen mieli, Rillit huurussa, Kauniit ja rohkeat, Haluatko miljonääriksi?

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity